Telefon +40786121519

Cum sa pregatesti o cerere in casatorie

Gata, în sfârșit. Ți-ai luat inima în dinți și ai zis că nu mai trebuie să amâni momentul în care o ceri pe ea în căsătorie, doar pentru că ți-e teamă de un refuz. Atunci când pregătești totul ca la carte și îi faci o cerere în căsătorie irezistibilă, cu scenariu care sigur o va impresiona, ai “da-ul” garantat. 

  • Înainte de a-ți face un plan de cum s-o ceri în căsătorie, trebuie să ai unul. Așadar, gândește-te care ar fi scenariul potrivit cu personalitatea ei, astfel încât să nu o pui într-o ipostază incomodă. Dacă e o femeie timidă, ar fi bine să eviți scenariile care atrag atenția publicului iar dacă știi că îi plac lucrurile ieșite din comun, mergi pe un scenariu inedit, astfel încât să o surprinzi.
  • Înainte de a pregăti “terenul”, ar fi indicat să ceri și permisiunea părinților, mai ales dacă viitoarea soție are o relație apropiată cu ei. Chiar dacă pare un gest învechit, crede-ne, e de mare efect în ochii părinților!
  • După ce ți-ai făcut planul și ai obținut și permisiunea părinților, a sosit momentul să cumperi inelul de logodnă iar pentru a nimeri dimensiunea, împrumută pe ascuns un inel pe care știi că nu-l mai poartă și mergi cu el la magazin. Alege un model potrivit cu gusturile ei, fie unul mai extravagant, impunător, fie unul fin și delicat. 
  • Un alt element care nu ar trebui să lipsească dintr-o cerere în căsătorie este un buchet de flori, mai ales dacă scenariul pregătit de tine este unul romantic iar “cadrul” îți permite să ascunzi buchetul până în momentul cererii, pentru a nu te da de gol. Ai aici cateva sugestii din partea noastra. 
Gioia_cerere_in_casatorie

     

    Ce să NU faci când vine vorba de o cerere în căsătorie

    • Nu încerca să fii altcineva decât ești, pentru că ea va observa. Mizează pe autenticitate și nu te forța să fii romantic, dacă nu ești, însă acest lucru nu înseamnă să nu-ți dai interesul. Fii tu însăți, pune-i întrebarea cea mare așa cum simți și vei fi mai mult decât apreciat.
    • Ascunde dovezile pentru a nu strica surpriza. Ai grijă cu sms-urile, conversațiile de pe Whatsapp, mail-urile, rezervările și mai ales inelul. Chiar dacă știi că nu îi stă în fire să se uite în telefonul tău, niciodată nu știi cum se întâmplă să vadă din greșeală. Ascunde inelul bine sau ține-l în altă parte decât acasă, dacă locuiți împreună.
    • Nu alege ceva extravagant, dacă știi că nu-i place atenția sau, cu alte cuvinte, nu îi face cererea de căsătorie în public. Pentru că nu vei face decât să se simtă incomod și să nu aprecieze momentul la adevărata lui valoare.
    • Evită scenariile puse în aplicare de sute de mii de bărbați până acum și chiar dacă pare dificil, găsește unul mai autentic sau legat de un moment frumos pe care l-ați petrecut în trecut. 
    • Nu te impacienta dacă ceva din planul tău nu funcționează trebuia, pentru că îi vei transmite agitația ta și vei avea parte de numeroase întrebări, care vor strica surpriza. Cel mai bine, stai calm și fă-ți un plan de rezervă.

    Top locații din România pentru cereri de căsătorie spectaculoase

    • Dacă știi că viitoarea soție iubește marea, pregătește o excursie via Autostrada Soarelui și mergeți pe una din plajele sălbatice ale Mării Negre, precum Vadu, Corbu, Tuzla sau Gura Portiței însă nu în orice moment al zilei, ci la apusul soarelui. Nu numai că veți prinde un peisaj superb, ci apusul va ajuta la construirea unui moment extrem de romantic.
    • Cetatea Medievală din Sighișoara este un loc cu o atmosferă boemă, romantică, unde pare că timpul stă pe loc. Arhitectura secolului al XIV-lea, străzile înguste și liniștea locului fac cetate un cadru perfect pentru o cerere în căsătorie, mai ales dacă iubita ta are o personalitate boemă.
    • Cascada Bigăr este poate cea mai frumoasă cascadă a României, un loc spectaculos unde apa se varsă pe un con de tuf vulcanic, învelit în muschi și totodată, un loc unde singurul sunet existent este cel al naturii. Dacă ai o iubită care iubește muntele, natura și adoră să facă expediții, cascada Bigăr este un loc cu adevărat special pentru o cerere în căsătorie.

    Top locatii din Europa pentru cereri de casatorie spectaculoase

    Gioia_cerere_casatorie

    • Cere-o în căsătorie în Turnul Eiffel, în Paris. Chiar dacă pare o idee extrem de uzată, crede-ne că tot o va impresiona pe iubita ta, mai ales dacă este o fire romantică. Fie că optezi să o ceri în vârful turnului, fie că alegi să aveți o cină la restaurantul din interior, urmată de inel, acest moment îi va rămâne în minte pentru totdeauna, pentru că peisajul este superb, mai ales la ceas de seară.
    • O locație destul de accesibilă pentru o scurtă călătorie este orașul etern, Roma, încărcat de arhitectură, frumusețe și romantism. Oriunde ai merge în centrul Romei, vei găsi un cadru frumos pentru o cerere în căsătorie, însă noi îți recomandăm Treptele Spaniole sau Piața Veneția, două locuri nu la fel de aglomerate precum celelalte puncte turistice, dar la fel de frumoase.
    • Un alt loc unde o poți cere în căsătorie este în Veneția, un oraș mic, cu un farmec aparte și cu un romantism care plutește în aer. Alege o plimbare cu gondola și îndrăznește să-i pui întrebarea cea mare iar da-ul va fi asigurat.
    • Rezervă-ți un weekend și du-o în London Eye, cea mai înaltă roată de observație din Londra, unde poți rezerva o cabină doar pentru voi doi. Aici, veți admira Londra de sus, în timp ce beți un pahar de șampanie, însă numai după ce ai făcut cererea și ai primit da-ul mult așteptat.

     

    Idei cereri în căsătorie amuzante

    Gioia_cerere_casatorie

    • Dacă vrei să faci cererea în intimitatea casei și știi că iubita ta își ia gustarea nocturnă în jurul orei zece seara, pregătește-i o “cină” cu un bilețel scris de mână cu întrebarea cea mare și bagă-l în frigider. Înainte de a se îndrepta către el, spune-i înainte că i-ai luat ceva gustos de la magazin, despre care va afla când va deschide ușa frigiderului. 
    • Scoate-o în oraș la o înghețată sau o prăjitură, însă înainte să faci asta, vorbește cu cei de la localul respectiv și roagă-i să strecoare inelul în desertul pe care-l va comanda iubita ta. O dată ce va începe să-l savureze, va da de inelul de logodnă.
    • Dacă iubita ta te apreciază mai ales pentru simțul umorului și îți place să o faci mereu să râdă, organiează o mini serenadă alături de prietenii tăi cei mai buni, la sfârșitul căreia să îi pui întrebarea mult așteptată. Nu numai că o vei face să rădă, dar o vei și surprinde.
    • Ce ai spune dacă înregistrezi la un studio o piesă, chiar dacă nu te ajută vocea prea mult? Cu atât mai bine, va fi și mai nostim! Scrie niște versuri, pune-le pe o linie melodică și trimite-i prin e-mail melodia să o asculte. 
    • Dacă ai un prieten programator, roagă-l să îți facă o aplicație cu un joc sau test, care să aibă ca răspuns final sau “premiu”, întrebarea: Vrei să fii soția mea?”. Apoi, propune-i iubitei să descarce aplicația în ideea că ai descoperit o super-aplicație, pe care trebuie să o încerce neapărat.

     

    Idei cereri în căsătorie originale

    • Dacă ai o iubită cinefilă, organizează un scenariu cu cei din echipa cinematografului, în care pe ecran să apară în timpul filmului întrebarea “Vrei să fii soția mea, X Popescu?”. E indicat să îi scrii numele întreg, pentru a nu crea confuzii în sala de cinema. O cerere în căsătorie surpriză, care sigur o va impresiona și la care nu s-ar fi așteptat.
    • Organizează o excursie la munte și propune-i să luați telescaunele, pentru a ajunge în vârful muntelui. Cât timp urcați, scoate inelul și adresează-i întrebarea așa cum simți. Un moment original, care sigur o va lua prin surprindere și va pluti la propriu și la figurat de fericire!
    • Știi acele fortune cookies? Prăjituri cu răvaș, în care poți strecura mesaje originale, în care să-i mărturisești gândurile tale cu privire la voi doi și întrebarea cea mare: “Vrei să fii soția mea?”. Organizează o cină acasă, gătește-i felul preferat și adu-i ca desert aceste prăjiturele, mesajele o vor bucura mai mult decât gustul dulciurilor. 
    • Pentru că tot ne aflăm în epoca tehnologiei iar Instagramul e pe val, vorbește cu cei care îi apar mereu la categoria “Story-uri” și roagă-i să pună toți un story la aceeași oră dintr-o zi, la care ea verifică telefonul, cu întrebarea: “Vrei să fii soția mea?” iar într-un final, să urmezi și tu exemplul prietenilor ei. La început va fi puțin confuză, însă în final se va prinde. În acel moment, tu apari cu inelul, cu buchetul și bineînțeles, cu întrebarea.
    • Vorbește cu o firmă de curierat și comandă un produs pe numele ei, spre exemplu o carte, pe care să i-o livreze la birou. În ea strecoară întrebarea magică iar înainte de a ajunge la destinație coletul, fii prin zonă și apari fix după ce ea primește pachetul, despre care ea va fi ușor confuză. Când deschide cartea și vede biletul, tu îți faci apariția cu inelul și buchetul de flori!

     

    Idei cereri în căsătorie romantice

    Gioia_cerere_casatorie

    • Dacă știi că te pricepi la gătit, alege să pregătești cina înainte să ajungă acasă, de la birou. Stabilește un meniu special, cu mâncarea ei preferată, cumpără o sticlă de vin bună și câteva decorațiuni pentru o atmosferă romantică, cum ar fi niște lumânări. Când ajungeți la momentul desertului, scoate inelul de logodnă, adu-i buchetul de flori și surprinde-o.
    • Cumpără un buchet de flori imens fie cu trandafiri, fie cu flori de câmp, în funcție de preferințele ei, și ascunde pe unul din fire inelul. Provoacă să caute adevăratul cadou iar atunci când l-a găsit, spune-i tot ce simți pentru ea și cere-o în căsătorie!
    • Alege un restaurant foarte bun, eventual unul care îți oferă și o priveliște frumoasă și scoate-o în oraș la o cină romantică. Vorbește înainte cu cei din echipă și întreabă-i dacă pot pune pe fundal muzica ei preferatăi iar atunci când ajungeți la desert, scoate inelul din buzunar și cere-o în căsătorie.
    • Uneori, și locul te ajută destul de mult la crearea unui moment romantic. Organiează o escapadă la mare sau poate chiar în orașul ei preferat din Europa, alege o locație romantică iar la apus, îndrăznește să faci cererea în căsătorie.
    • Organizează o escapadă cu un grup de prieteni iar în drumul cu mașina spre destinație, pune-ți prietenii să scoată o pancartă mare cu întrebarea “Vrei să fii soția mea?”, pe care să o îndrepte către iubita ta, în timp ce din boxe se aude melodia voastră.

    Video: Cele mai frumoase cereri în căsătorie

    Si nu uita...always ask with flowers ;)

     

      Posturi mai vechi, dar inca faine
      Posturile cele mai noi
      Inchide (esc)

      NEWSLETTER

      Suntem o familie mare și ținem mult la cei ce ne sunt alături. De aceea, multe promoții sau beneficii sunt doar pentru apropiații noștri. Dacă vrei să faci parte din familie, abonează-te la newsletter.

      Age verification

      By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

      Cauta

      Meniu header

      Cosul meu

      Cosul este gol golut.
      Cumpara ceva.
      ★ PĂRERILE CLIENȚILOR

      Ce spun cei care au încercat produsele noastre

      263 reviews
      93%
      (245)
      4%
      (10)
      2%
      (5)
      1%
      (2)
      0%
      (1)
      R
      Abonament floral - Standard
      Raluca Grigore

      De fiecare data este o bucurie sa primesti florile de la Gioia. Iar acum ca am invatat la atelierul floral sa le si asez altfel de fiecare data, la fiecare 2-3 zile am un nou buchet de flori

      Flori proaspete si livratori cu zambete

      Saptamana incepe mereu cu zambetul pe buze pentru ca livratorii Gioia sunt mereu binedispusi, in ton cu florile proaspte si mereu aranjate inedit. Va multumesc pentru vibe-ul pozitiv!

      Multumim mult, Geta. Vibe-ul nostru e o reflexie a ceea ce vine de la voi, clientii nostri. Multumim ca ne sunteti alaturi!

      N
      Abonament floral - Plus
      Nicoleta Svarlefus
      Sursa de bucurie saptamanala

      Buchetul de luni, de la Goia, e o bucurie pe care ma felicit ca am ales sa mi-o fac. Buchetele au fost mereu pe placul meu (flori proaspete, combinatii creative si inspirate), cu o singura exceptie. Intr-una din saptamani, a scapat in buchet un bujor "obosit"... de drum, probabil :) dar chiar si atunci, in urma sesizarii mele, echipa Gioia s-a revansat exemplar, ceea ce am apreciat foarte mult. Una peste alta, sunt incantata de colaborarea asta, de flori si de bucuria mea de luni. Multumesc cu recunostinta!

      O splendoare

      Nu e doar un buchet, e o experienta vizuala si olfactiva...o expresie dezarmanta a naturii si a talentului celor care au realizat buchetul! <3 nu ma asteptam sa impresioneze atat de puternic.

      Superb, mai frumos ca in poza de prezentare

      Buchetul a fost superb, mai frumos chiar decat in poza de prezentare! Livrarea super speedy! Cu siguranta o sa mai comand! xx

      Un buchet de bujori superbi

      Unul dintre cele mai frumoase buchete din cate am daruit pana acum! A fost o surpriza geniala! Bujorii infloriti si parfumati! Un aranjament foarte frumos si dragut! Livrare la timp si comunicare foarte buna.

      💜💛❤️💛💚Superb💚🧡❤️💛💜

      Mulțumesc pentru frumoasele flori! Au fost asa cum si le-a dorit gargarita mea💞

      A
      Abonament floral - Standard
      Andra Preda
      Minunatiile de Luni

      Florile sunt mereu fresh si arata superb buchetelul! Astept cu entuziasm in fiecare Luni sa le primesc si mereu cand trec pe langa vaza ma incarc cu energie pozitiva ❤️ Multumesc pentru munca depusa pentru fiecare buchet!💐

      Multumim pentru review! Ne bucura nespus sa vedem ca e apreciata!

      C
      Abonament floral - Standard
      Corina Sirbulescu

      Pana la ultimul buchet totul a fost minunat
      La ultimul au inceput florile sa se scuture din a treia zi

      Multumim ca ti-ai luat timp sa ne dai feedback, Corina. Ne pare rau sa auzim de experienta ta la ultima livrare. Iti reamintim ca abonamentul floral este acoperit de garantie si orice aranjament poate fi inlocuit, daca suntem contactati la cateva zile de la livrare. Facem asta tocmai pentru ca florile sunt foarte delicate, si desi investim mult in a maximiza durata lor de viata, ele pot fi afectate de nenumarati factori (lumina, temperatura, prezenta altor obiecte in preajma lor (fructele, spre exemplu)).

      Abonament floral - Plus

      Puncte bune: florile sunt proaspete, majoritar boboci iar bujorii sunt parfumati
      Puncte slabe:
      *sunt foarte putine flori intr-un buchet a carui valoare declarata este de 126 ron si care este pozitionat ca avand cu 40% mai multe flori: 3 bujori, 2 mathiola, 2 fire de astromelia micute si 4 ranunculus mici
      *toate cele 3 buchete primite in ultimele saptamani au fost similare ca si compozitie, bazandu-se majoritar pe bujori; personal mi-as fi dorit mai multa diversitate

      Am renuntat la abonament, de care nu am fost multumita - este o diferenta mare intre aranjamentele primite in abonament si buchetele pe care le realizeaza separat

      Multumim mult pentru feedback, Anamaria. Ne-am luat notite si vom incerca, acolo unde este posibil, sa reactionam pe baza lui pentru a ne imbunatati serviciile.