Telefon +40786121519

Cum stii ca florile pe care le comanzi sunt proaspete?

Am putea oare să concepem ce ar fi devenit omenirea dacă nu ar fi cunoscut florile? 

 Maurice Maeterlinck, poet, eseist și dramaturg simbolist.

 

Chiar asa? Am fi putut? 

De la regatul dat pentru o floare, laurii pusi in cununile imparatilor si pana la margareta sau albastreaua ascunse in povestea fiecaruia dintre noi, florile pot scrie istoria omenirii fara niciun ajutor.   

Citeam zilele trecute intr-un status de Facebook: “o minte turboventilata de inteligenta artificiala nu poate crea fericire. Viata ar durea. Am sti totul si nu am putea simti nimic.” 

 

Apoi, revenind pe pamant, ne-am uitat in jurul nostru, in atelierul din Calea Victoriei 2 si ne-am gasit inconjurati de strasnicele simboluri ale fericirii - florile. De toate culorile si soiurile. Aduse din toate colturile tarii, celebrand, asa cum face marea familie a plantelor, parfumurile si nuantele fiecarui anotimp in parte. 

Se cuvine sa punem aici un Bine ai venit in universul GIOIA flowers

Salti di gioia. Lacrime di gioia. Gioia di vivere. Per la gioia. 

La grande gioia. La gioia. 

 

Ai observat cum primul pas catre fericire se face, mai mereu, cu o floare? E o axioma pe care cu greu ar reusi cineva sa o demonteze. Ba mai mult, primul sentiment pe care o floare il declanseaza este bucuria. Ai putea sa spui ca nu salta pamantul sub tine atunci cand le citesti toate starile de agregare ale bucurie? Ca italiana are ea un je-ne-sais-quoi mai pregnant decat franceza si simti, de la o posta, ca aici e rost de o anumita cale catre gioia?

 

La GIOIA nu vorbim de AI sau de 5G dar ne place conexiunea pe care florile noastre reusesc sa o intemeieze. Povesti intregi s-au scris prin gioia di fiori. Bucuria florilor. Pacea, linistea, frumusetea, iesirea din anonimat, toate sunt conectate, intr-un fel sau altul de flori. 

Gest sau statement? Florile impart lumea in doua. Doua tipuri de oameni. :)

  • Cei care daruiesc flori si cei care cumpara flori. 
  • Cei care isi doresc cu nesat sa primeasca (si nu li se intampla) si cei care primesc pur si simplu. 
  • Cei care le cumpara din timp si cei vesnic grabiti pentru care ele sunt salvarea suprema. 

Si, ai mai observat o alta chestiune? 

Acestea devin, ca prin magie, ingredientul fara de care viata nu misca. Nu trece in frumos. Sta pe loc, asteptand pecetea florilor.  

Am creat Gioia pentru momentul acela in care vrei conexiune, apropiere. Raspuns sau reactie. Cum reusim? 

Suntem artizani floristi, apreciem florile naturale, cele care miros, care nu au adjuvanti sau care sunt golite de frunze. In mediul lor natural, florile spun o poveste. Genereaza o tresarire. Cum ar fi sa ai exact aceeasi reactie in mijlocul orasului? 

Ne-am dat seama destul de repede ca, pentru a face poezia sa dureze, ai nevoie de un sistem. La Gioia am reusit sa il conturam si sa iti aducem, indiferent de anotimp, aranjamente-poveste care nu doar ca tin, dar se si potrivesc-manusa intentiilor tale.  

 

  • Intocmai ca intr-un laborator secret, “investim” florile cu puteri clare de conectare. Ai auzit de “setarea intentiei”? Noi traim dupa acest standard. De unde stim ca functioneaza? Pentru ca te intorci iar si iar la noi, ca la marea albastra, si ne spui fie ca au tinut mai bine de 10 zile, fie ca au spus, in locul tau, acel “te iubesc” sau “imi pare rau”. Suna bine, asa-i?
  • Le adunam in buchete cu mult verde si cu spatiu intre corole, tocmai pentru a vorbi deschis in acele momente in care nu ai cuvintele la tine. Stilul in care ambaleaza - sfoara (naturala, nu plastic sau celofan), hartie, printata cu cerneala de soia pentru a recicla cat mai usor, panglica cu care iei primul contact.
  • Nu e loc de easy going. Fiecare floare isi gaseste locul ei perfect in buchetele noastre, chiar de o mutam de mai multe ori pana ajungem acolo. Cum am putea sa facem compromisuri  in conditiile in care florile devin ambasadoarele tale? 
  • Avem o fascinatie pentru calitate. Experienta traita in Milano, unde am lucrat indeaproape cu artisti artizani a caror viziunea asupra universului floral e la fel de grandioasa si umanista precum fiecare statuie renascentista, ne tine fixati asupra calitatii. Florile trebuie sa fie proaspete atunci cand sunt folosite intr-un buchet. Trebuie sa tina zile bune dupa ce pleaca din atelier.
  • Evitam sa folosim substante pentru hranirea artificiala a florilor, minimizand astfel efectul “ofilirii imediate”. Ne actualizam permanent stocurile cu flori proaspete.
  • Durata de viata a florilor folosite in atelier e data de proveninta lor. Stii de ce ale noastre tin mai mult? Pentru ca folosim o retea locala de producatori. In principiu, florile pot fi aduse in florarie si pana la o saptamana de la taiere, mai ales daca vorbim de tari furnizoarea precum Chile sau chiar Olanda. Gratie producatorilor locali, florile pot ajunge la noi chiar in ziua in care sunt culese.
  •  Suntem avocatii durabilitatii. Avem grija sa minimizam amprenta lasata asupra mediului inconjurator. Selectam cu grija materialele adiacente cu care lucram. Evitam buretele floral, recunoscut ca fiind cancerigen si recomandam optimizarea oricarui tip de aranjament floral in functie de acest imperativ. 

 

    • Credem in poezia sezonalitatii si avem conexiuni cu furnizori locali ce ne ajuta in mentinerea stocurilor permanente de flori proaspete, in functie de anotimp.

 

Posturi mai vechi, dar inca faine
Posturile cele mai noi
Inchide (esc)

NEWSLETTER

Suntem o familie mare și ținem mult la cei ce ne sunt alături. De aceea, multe promoții sau beneficii sunt doar pentru apropiații noștri. Dacă vrei să faci parte din familie, abonează-te la newsletter.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Cauta

Meniu header

Cosul meu

Cosul este gol golut.
Cumpara ceva.
★ PĂRERILE CLIENȚILOR

Ce spun cei care au încercat produsele noastre

263 reviews
93%
(245)
4%
(10)
2%
(5)
1%
(2)
0%
(1)
R
Abonament floral - Standard
Raluca Grigore

De fiecare data este o bucurie sa primesti florile de la Gioia. Iar acum ca am invatat la atelierul floral sa le si asez altfel de fiecare data, la fiecare 2-3 zile am un nou buchet de flori

Flori proaspete si livratori cu zambete

Saptamana incepe mereu cu zambetul pe buze pentru ca livratorii Gioia sunt mereu binedispusi, in ton cu florile proaspte si mereu aranjate inedit. Va multumesc pentru vibe-ul pozitiv!

Multumim mult, Geta. Vibe-ul nostru e o reflexie a ceea ce vine de la voi, clientii nostri. Multumim ca ne sunteti alaturi!

N
Abonament floral - Plus
Nicoleta Svarlefus
Sursa de bucurie saptamanala

Buchetul de luni, de la Goia, e o bucurie pe care ma felicit ca am ales sa mi-o fac. Buchetele au fost mereu pe placul meu (flori proaspete, combinatii creative si inspirate), cu o singura exceptie. Intr-una din saptamani, a scapat in buchet un bujor "obosit"... de drum, probabil :) dar chiar si atunci, in urma sesizarii mele, echipa Gioia s-a revansat exemplar, ceea ce am apreciat foarte mult. Una peste alta, sunt incantata de colaborarea asta, de flori si de bucuria mea de luni. Multumesc cu recunostinta!

O splendoare

Nu e doar un buchet, e o experienta vizuala si olfactiva...o expresie dezarmanta a naturii si a talentului celor care au realizat buchetul! <3 nu ma asteptam sa impresioneze atat de puternic.

Superb, mai frumos ca in poza de prezentare

Buchetul a fost superb, mai frumos chiar decat in poza de prezentare! Livrarea super speedy! Cu siguranta o sa mai comand! xx

Un buchet de bujori superbi

Unul dintre cele mai frumoase buchete din cate am daruit pana acum! A fost o surpriza geniala! Bujorii infloriti si parfumati! Un aranjament foarte frumos si dragut! Livrare la timp si comunicare foarte buna.

💜💛❤️💛💚Superb💚🧡❤️💛💜

Mulțumesc pentru frumoasele flori! Au fost asa cum si le-a dorit gargarita mea💞

A
Abonament floral - Standard
Andra Preda
Minunatiile de Luni

Florile sunt mereu fresh si arata superb buchetelul! Astept cu entuziasm in fiecare Luni sa le primesc si mereu cand trec pe langa vaza ma incarc cu energie pozitiva ❤️ Multumesc pentru munca depusa pentru fiecare buchet!💐

Multumim pentru review! Ne bucura nespus sa vedem ca e apreciata!

C
Abonament floral - Standard
Corina Sirbulescu

Pana la ultimul buchet totul a fost minunat
La ultimul au inceput florile sa se scuture din a treia zi

Multumim ca ti-ai luat timp sa ne dai feedback, Corina. Ne pare rau sa auzim de experienta ta la ultima livrare. Iti reamintim ca abonamentul floral este acoperit de garantie si orice aranjament poate fi inlocuit, daca suntem contactati la cateva zile de la livrare. Facem asta tocmai pentru ca florile sunt foarte delicate, si desi investim mult in a maximiza durata lor de viata, ele pot fi afectate de nenumarati factori (lumina, temperatura, prezenta altor obiecte in preajma lor (fructele, spre exemplu)).

Abonament floral - Plus

Puncte bune: florile sunt proaspete, majoritar boboci iar bujorii sunt parfumati
Puncte slabe:
*sunt foarte putine flori intr-un buchet a carui valoare declarata este de 126 ron si care este pozitionat ca avand cu 40% mai multe flori: 3 bujori, 2 mathiola, 2 fire de astromelia micute si 4 ranunculus mici
*toate cele 3 buchete primite in ultimele saptamani au fost similare ca si compozitie, bazandu-se majoritar pe bujori; personal mi-as fi dorit mai multa diversitate

Am renuntat la abonament, de care nu am fost multumita - este o diferenta mare intre aranjamentele primite in abonament si buchetele pe care le realizeaza separat

Multumim mult pentru feedback, Anamaria. Ne-am luat notite si vom incerca, acolo unde este posibil, sa reactionam pe baza lui pentru a ne imbunatati serviciile.