Telefon +40786121519

Trash the dress: ce este, idei si locatii

Orice nuntă este memorabilă, cu bune, cu rele, momentul acela când ai spus DA te va urmări toată viața, sperăm în sens pozitiv. La final însă, rămân drept amintiri pozele, fragmente ale momentelor din ziua cea mare, într-un album pe care îl răsfoiești când ți se face dor de clipele de fericire.


Ți s-a întâmplat să privești contemplativ rochia de mireasă și să îți dorești să o reporți, dar să nu știi care ar fi cadrul potrivit? Ce ai spune despre conceptul “trash the dress”?! Știm, este o idee apărută în Las Vegas, dar cui nu i-ar plăcea să se mai bucure o dată de ziua nunții, de data asta fără inhibiții?! 


Ce înseamnă trash the dress?

  • Cum spuneam, acest obicei a apărut în 2001, peste hotare, în SUA și presupune distrugerea rochiei de mireasă dar în scopuri artistice, pentru a realiza fotografii inedite. Locațiile alese pentru acest tip de ședințe foto sunt cât se poate de neconvenționale pentru o mireasă îmbrăcată în prințesă și un mire-prinț, îmbrăcat în smoking, dar rezultatul final este uimitor.
  • Practic,”trash the dress” este o replică apărută la fotografiile mult prea formale de la nuntă, fără însă a le înlocui. Acest concept, care devine parte din multe pachete foto de nuntă, vine ca o continuare a poveștii “Și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”, cu care se încheie ziua cea mare.
  • “Trash the dress” este despre distracție, despre descătușare, despre imaginație și fotografi pricepuți.

Idei pentru tematica trash the dress

Atunci când decizi să organizezi o astfel de ședință foto, primul pas este să îți găsești o tematică de la care să plece totul. Pentru că nu te putem lăsa la greu, îți propunem câteva idei care să te inspire să descoperi ce ți se potrivește ție și partenerului.


  • Bătaie cu pernele sau cu mâncare
  • Dacă pernele par inofensive și ai cu siguranță câteva pline de fulgi de la bunica, drept zestre, sigur mâncare aterizată pe rochia albă sau pe costumul de mire nu prea îți surâde. Noi te îndemnăm să renunți la inhibiții și să te lași purtat de valul euforiei. Fotografiile de final vor fi memorabile. Plus că e unica ocazie de a te juca cu mâncarea fără ca părinții să te certe, așa cum se întâmpla în copilărie.


    Sursă foto - casacomidaeroupaespalhada.com


    În cazul în care nunta este una restrânsă, organizată într-un spațiu deschis, poți încerca o ședință foto “trash the dress” chiar după nuntă. Cu siguranță v-a rămas ceva mâncare și băutură, unde mai pui că e o ocazie perfectă pentru ca invitații rămași să se amuze copios, în timp ce voi vă jucați de-a copiii.


  • Hoinărind pe străzi
  • Pentru această sesiune foto nu ai nevoie de multe lucruri, dincolo de ținutele de miri, ci de un oraș interesant, cu străduțe atractive, care să vă inspire la distracție. Poate avea loc chiar în luna de miere, dacă destinația este una potrivită. 


    Sursă foto - projectwedding.com


    Faceți acrobații, dansați în plină stradă, opriți-vă la o cofetărie sau un bar, furați-vă săruturi prin cotloane și descoperiți orașul într-o manieră nouă. Fiți siguri că fotografiile vor arăta excepțional.


  • O vizită în parcul de distracții
  • Trebuie să recunoști că nu ai mai fost de mult într-un parc de distracții, iar ocazia unui “trash the dress” este ideal să te simți din nou copil alături de soț/soție. 


    Sursă foto - Pinterest/YuhalLuo


    Împărțiți o vată pe băț, mâncați înghețată, organizați o întrecere între mașinuțe, luați-vă inima în dinți pentru cursa din carusel și relaxați-vă la o plimbare cu calul de lemn. De la agonie la extaz, vizita în parcul de distracții va fi cu adevărat amuzantă.


  • Deasupra orașului
  • O priveliște panoramică este mereu spectaculoasă, iar locurile de unde poți admira răsăritul sau apusul împreună cu întregul oraș sunt nenumărate. Terasa unei case, a unui bloc sau a unui hotel înalt poate fi locația perfectă pentru sesiunea voastră foto. 


    Sursă foto - weddingphotography.com.ph


    Asigură-te că alegi ora potrivită, momentul în care decorul este celor dorit, lumina este perfectă, astfel încât să obții fotografii reușite. Noaptea, când luminile orașului sunt spectaculoase, la apus, când culorile cerului te fascinează sau poate într-o zi când ceața așezată peste oraș adaugă un aer misterior cadrului. Consultă-te cu fotograful pentru a programa momentul prielnic pentru ședința foto perfectă.


  • Dansând în ploaie
  • Poți reface alături de partener una dintre scenele celebre ale cinematografiei sau pur și simplu poți alege să te bucuri de fenomenele naturii. Urmărește prognoza meteo și alege-ți momentul oportun. Ai grijă să discuți înainte cu fotograful dacă echipamentul său poate fi expus ploii sau dacă puteți adapta un echipament de protecție. Săriți în bălți, dansați printre stropi, fugăriți-vă în ploaie și alegeți ori o străduță, ori o plajă sau un colț de natură pentru ca efectul să fie wow.


    Sursă foto - casacomidaeroupaespalhada.com



    Nu uitați să optați pentru o dată de primăvară sau vară pentru a nu risca să ajungeți la final în spital cu pneumonie.


  • Într-un cadru natural
  • Nimic nu este mai spectaculos decât natura însăși. Alege un lac, o pădure sau o pajiște unde să organizezi “trash the dress” departe de civilizație. Relaxați-vă, urcați în copaci, mergeți desculți prin iarbă, pășiți într-o mlaștină sau traversați un mic râu. Fiți naturali și veți obține imaginile perfecte. 


    Sursă foto - Pexels


  • Fumul colorat, un accesoriu jucăuș sau de poveste
  • Poți crea un decor complementar dacă ții cont de culori și cum rezonează ele cu locația aleasă. Dacă optezi pentru o ședință foto la iarbă verde, alege spray-uri în nuanțe de roșu, portocaliu sau roz. Efectul vizual va fi extraordinar. Ești deasupra orașului și în fundal se vede cerul albastru sau poate ești înconjurat de apa mării sau a oceanului, alege un spray portocaliu.


    Sursă foto - frenchweddingstyle.com 


    Pentru fotografii cu efect de ceață, ar fi bine să organizezi “trash the dress” într-un studio profesional, unde poate fi controlată lumin și diferența dintre clar și obscur. Sunt minunate variantele de fotografii alb-negru realizate cu o astfel de tehnică.


  • Înscrie-te la Color Run sau folosește prafuri colorate
  • Un maraton al distracției în culori poate fi cadrul inedit în care să vă murdăriți ținutele. Și dacă alegi o altă locație și îți cumperi tu prafurile colorate, ai grijă ca acestea să fie destinate utilizării pentru body painting, astfel nu riști să vă alegeți cu alergii de piele. Jucați-vă aruncând cu găletușe de culoare, dar nu uitați să nu murdăriți mediul.


    Sursă foto - theeverylastdetail.com



  • Prietenele noastre, animalele
  •  E dificil să surprinzi animalele în fotografii, fie că vorbim despre unele sălbatice sau chiar de cele domestice din propriul cămin. Dacă petreci luna de miere într-un cadru exotic sau de tip safari, ai grijă să ai alături un ghid și să nu te expui pericolelor doar pentru o fotografie reușită. 


    Sursă foto - michaelnovophotography.com 


    Poți realiza o ședință foto chiar cu propriul câine sau cu pisicile prietenei tale cele mai bune, doar să reușești să le convingi să zâmbească frumos pentru poze.


  • Sub apă
  • Fotografiile subacvatice au acel aer romantic pe care mulți miri și-l doresc pentru o ședință foto, însă realizarea lor implică mai multe variabile. Dacă alegi o piscină, asigură-te că locația este disponibilă și folosește diverse accesorii pentru ca lucrurile să arate interesant. 


    Sursă foto - weddingphotography.com.ph


    Pentru un “trash the dress” în apele mării sau ale oceanului vei avea nevoie de un scafandru sau instructor profesionist, care să se asigure că lucrurile decurg în siguranță. Pe de altă parte, este nevoie să ții cont de curenți, de vreme și de temperatura apei. Dincolo de toate acestea, ia în calcul un fotograf experimentat în realizarea unor astfel de ședințe foto, care dispune de aparatură specială, rezistentă la apă. 


    Locații pentru trash the dress București

    • Sunt atâtea locuri pentru “trash the dress” în Capitală, încât nici nu vei știi ce să alegi. O ședință foto romantică poate fi realizată la Palatul Mogoșoaia, pe trepte sau pe marginea lacului la apus de soare. Pentru spiritele dornice de adrenalină, setează o întâlnire pe terasa Casei Poporului, sau poate pe cea a celui mai înalt hotel din București. Pornește la pas prin centru, oprește-te la cele mai simpatice locuri de luat masa și fă o plimbare prin Grădina Zoologică sau Grădina Botanică pentru cadre naturale în mijlocul orașului.

    Sursă foto - fotograf-eveniment.ro 


    Locații pentru trash the dress Brașov

    • Când spui Brașov de gândești la peisaje montane sau la străduțe pietruite, cu impozante atracții turistice precum Biserica Neagră sau Piața Sfatului. Bucură-te de arhitectura interesantă a clădirilor și lasă-te inspirat de ea. Un simplu felinar sau poate un cotlon dintre două clădiri îți pot transforma fotografiile în ceva fabulos.

    Sursă foto - Pinterest.PiciuRoxana


    • Județul Brașov nu se rezumă doar la zona metropolei, ci are numeroase alte atracții turistice, demne de surprins în imagini, precum Lacul de smarald de la Racos. Culoarea apei este pur și simplu fabuloasă și te poate inspira pentru “trash the dress”. 

    Sursă foto - careynash.com



    Locații pentru trash the dress Cluj

    • Luați-o la pas pe Bulevardul Eroilor din Cluj și surprinde-ți relaxarea în imagini în timp ce serviți o cafea sau mâncați o înghețată. Cu siguranță trecătorii vă vor binedispune cu zâmbetele lor. Bastionul Croitorilor sau Piața Muzeului ori Biserica Sf. Mihail sunt câteva dintre atracțiile turistice ale locului, ce merită explorate. Jucați-vă de conductorul de tren și călătorul la Gara Centrală din Cluj. Poate puteți convinge pe cineva din conducere să vă ofere câteva minute pe treptele unei locomotive sau pe peron. 

    Sursă foto - tumblr.com


    • Îți dorești să ieși cu totul din tipare? Stabilește “trash the dress” la festivalul Untold și dă frâul liber mișcărilor pe muzica electronică. Luminile din spectacol vor reprezenta accesoriul minunat pentru ședința voastră foto.

    Locații pentru trash the dress pentru vară (plajă)

    • Anotimpul cel mai călduros este asociat adesea cu nisipul plajei și apa mării. Organizează ședința foto pe o plajă aflată departe de aglomerație precum Vadu, Năvodari sau Corbu și jucați-vă în valuri, construiți castele de nisip și faceți planuri. Așteptați apusul soarelui pentru acele cadre romantice demne de pus în ramă.

    Sursă foto - undphotography.ro



    • Orașe precum Balcic sau Constanța sunt și ele locații pentru trash the dress ce merită luate în considerare. Poate o vizită la Castelul Reginei în Bulgaria sau o plimbare pe faleza din fața Casino Constanța vor fi de bun augur. 

    Locații pentru trash the dress pentru iarnă (munte)

    • Iarna restabilește imaginea imaculată de la nuntă, asociată cu mireasa, de aceea nu ar trebui să ratezi un peisaj natural îmbrăcat în alb. Alege o locație la munte precum Transalpina, Lacul Roșu ori Transfăgărășan sau pur și simplu un colț de pădure în care să vă jucați poate de-a lupul și Scufița Roșie. Totul se rezumă la creativitatea voastră.

    Sursă foto - cabophotography.ro



    Locații pentru trash the dress pentru toamnă

    • Arămiul împletit cu galben și verde de brad contrastează atât de frumos cu albul rochiei de mireasă încât este păcat să nu alegi o zi de toamnă pentru a crea cele mai frumoase amintiri într-o ședință foto “trash the dress”. Cele mai frumoase poze de toamnă pot fi realizate la Vulcanii Noroioși, la unul dintre impresionante castele ale României precum Castelul Corvinilor, Castelul Peleș, Castelul Bran sau  într-o Grădină botanică. 

    Sursă foto - 500px.com, by Alex Mocanu 


    • Poți folosi efectul de ceață și câteva accesorii înfricoșătoare dacă îți dorești o ședință foto cu tematica Halloween. Amintirile vor fi “de speriat”.

    Idei trash the dress Europa

    • Îți poți extinde barierele locațiilor pentru ședința foto și către orașe sau regiuni faimoase ale Europei. Trash the dress în Santorini, cocoțați pe un acoperiș sau într-un balcon de unde ai o priveliște asupra zonei este mai mult decât romantic. 

    Sursă foto - love4weddings.gr



    • Împărțiți o felie de pizza pe străduțele înguste din Roma sau faceți fotografii “très chic” admirând Turnul Eiffel din Paris. 

    Sursă foto - weddingbells.ca



    • Sunteți fani Game of Thrones? Atunci Dwejra din Malta este locația perfectă, cu stânci impunătoare ce dau foarte bine în poze. Întoarceți-vă în perioada copilăriei și trageți niște cadre în Popeye Village, acolo unde a luat naștere celebrul muzical din 1980. 

    Sursă foto - allenvenables.co.uk



    • Puteți transmite starea de euforie tuturor prin intermediul unor fotografii realizate în frumoasa Portugalia, mai cu seamă la o plimbare cu tramvaiul 28 prin Lisabona sau vizitând Palatul Pena. Madeira sau Porto sunt destinații portugheze extrem de abundente în decoruri pentru poze memorabile. 
    Sursă foto - juniorpereirafotografia.com.br

    • Disneyland Paris sau parcurile de distracție renumite din Germania sunt ocazia să redeveniți copii, în timp ce regiunile montane ale Franței sau Elveției creează cadre mai sobre.

    O ședință foto “trash the dress” este o experiență ce merită repetată de fiecare dată când ți se face dor de vestimentația de la nuntă, când vrei să evadezi din monotonie și mai cu seamă când îți dorești să retrăiești clipe pline de viață, nebunie, râsete și romantism alături de omul drag. Așadar, ai grijă să nu distrugi rochia din prima. Păstreaz-o pentru noi locații.




    Posturi mai vechi, dar inca faine
    Posturile cele mai noi
    Inchide (esc)

    NEWSLETTER

    Suntem o familie mare și ținem mult la cei ce ne sunt alături. De aceea, multe promoții sau beneficii sunt doar pentru apropiații noștri. Dacă vrei să faci parte din familie, abonează-te la newsletter.

    Age verification

    By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

    Cauta

    Meniu header

    Cosul meu

    Cosul este gol golut.
    Cumpara ceva.
    ★ PĂRERILE CLIENȚILOR

    Ce spun cei care au încercat produsele noastre

    260 reviews
    94%
    (244)
    4%
    (10)
    1%
    (3)
    1%
    (2)
    0%
    (1)
    R
    Abonament floral - Standard
    Raluca Grigore

    De fiecare data este o bucurie sa primesti florile de la Gioia. Iar acum ca am invatat la atelierul floral sa le si asez altfel de fiecare data, la fiecare 2-3 zile am un nou buchet de flori

    Flori proaspete si livratori cu zambete

    Saptamana incepe mereu cu zambetul pe buze pentru ca livratorii Gioia sunt mereu binedispusi, in ton cu florile proaspte si mereu aranjate inedit. Va multumesc pentru vibe-ul pozitiv!

    Multumim mult, Geta. Vibe-ul nostru e o reflexie a ceea ce vine de la voi, clientii nostri. Multumim ca ne sunteti alaturi!

    N
    Abonament floral - Plus
    Nicoleta Svarlefus
    Sursa de bucurie saptamanala

    Buchetul de luni, de la Goia, e o bucurie pe care ma felicit ca am ales sa mi-o fac. Buchetele au fost mereu pe placul meu (flori proaspete, combinatii creative si inspirate), cu o singura exceptie. Intr-una din saptamani, a scapat in buchet un bujor "obosit"... de drum, probabil :) dar chiar si atunci, in urma sesizarii mele, echipa Gioia s-a revansat exemplar, ceea ce am apreciat foarte mult. Una peste alta, sunt incantata de colaborarea asta, de flori si de bucuria mea de luni. Multumesc cu recunostinta!

    O splendoare

    Nu e doar un buchet, e o experienta vizuala si olfactiva...o expresie dezarmanta a naturii si a talentului celor care au realizat buchetul! <3 nu ma asteptam sa impresioneze atat de puternic.

    Superb, mai frumos ca in poza de prezentare

    Buchetul a fost superb, mai frumos chiar decat in poza de prezentare! Livrarea super speedy! Cu siguranta o sa mai comand! xx

    Un buchet de bujori superbi

    Unul dintre cele mai frumoase buchete din cate am daruit pana acum! A fost o surpriza geniala! Bujorii infloriti si parfumati! Un aranjament foarte frumos si dragut! Livrare la timp si comunicare foarte buna.

    💜💛❤️💛💚Superb💚🧡❤️💛💜

    Mulțumesc pentru frumoasele flori! Au fost asa cum si le-a dorit gargarita mea💞

    A
    Abonament floral - Standard
    Andra Preda
    Minunatiile de Luni

    Florile sunt mereu fresh si arata superb buchetelul! Astept cu entuziasm in fiecare Luni sa le primesc si mereu cand trec pe langa vaza ma incarc cu energie pozitiva ❤️ Multumesc pentru munca depusa pentru fiecare buchet!💐

    Multumim pentru review! Ne bucura nespus sa vedem ca e apreciata!

    C
    Abonament floral - Standard
    Corina Sirbulescu

    Pana la ultimul buchet totul a fost minunat
    La ultimul au inceput florile sa se scuture din a treia zi

    Multumim ca ti-ai luat timp sa ne dai feedback, Corina. Ne pare rau sa auzim de experienta ta la ultima livrare. Iti reamintim ca abonamentul floral este acoperit de garantie si orice aranjament poate fi inlocuit, daca suntem contactati la cateva zile de la livrare. Facem asta tocmai pentru ca florile sunt foarte delicate, si desi investim mult in a maximiza durata lor de viata, ele pot fi afectate de nenumarati factori (lumina, temperatura, prezenta altor obiecte in preajma lor (fructele, spre exemplu)).

    Abonament floral - Plus

    Puncte bune: florile sunt proaspete, majoritar boboci iar bujorii sunt parfumati
    Puncte slabe:
    *sunt foarte putine flori intr-un buchet a carui valoare declarata este de 126 ron si care este pozitionat ca avand cu 40% mai multe flori: 3 bujori, 2 mathiola, 2 fire de astromelia micute si 4 ranunculus mici
    *toate cele 3 buchete primite in ultimele saptamani au fost similare ca si compozitie, bazandu-se majoritar pe bujori; personal mi-as fi dorit mai multa diversitate

    Am renuntat la abonament, de care nu am fost multumita - este o diferenta mare intre aranjamentele primite in abonament si buchetele pe care le realizeaza separat

    Multumim mult pentru feedback, Anamaria. Ne-am luat notite si vom incerca, acolo unde este posibil, sa reactionam pe baza lui pentru a ne imbunatati serviciile.